Cadou pentru Luca

24 Dec

Alex spune:

 

M-am tot întrebat ce să-i dau lui Luca de Crăciun. Mărgele nu, că nu poartă. Pahare nu, că nu bea. Maşinărie de făcut cafea nu, că are. Deci?

Şi gândindu-mă eu aşa, mi-am amintit că lui i-a plăcut foarte mult o proză de-a mea, scrisă probabil în 2000 sau 2001. A citat-o de curând, dar bănuiesc că o mai are pe hard, aşa că am răscolit hardul meu şi am dat de ea. Recitind-o, nu mi se pare din cale afară de bună, ba chiar dimpotrivă, dar la urma urmei este pentru Luca, şi lui trebuie să-i placă, nu altcuiva. Sigur, s-ar putea pune întrebarea de nu i-o trimit pe mail dacă e pentru el, sau de ce nu o printez şi i-o dau într-un plic. Răspunsul e simplu: cred că surpriza este mai mare dacă o postez aici.

De adăugat că proza am scris-o pornind de la un jpeg găsit, dacă îmi amintesc bine, pe siteul celor de la Butthole Surfers, şi anume acesta:

Casa fericirii

In casa fericirii locuiesc Mos Craciun,LL Cool J si profesorul Marinescu.

Cei trei prieteni au un catel,Vauvau. In fiecare zi cu soare Mos Craciun iese pe balcon si scrie o carte. LL Cool J il deranjeaza, si Mosul ii fura sapca. LL Cool J moare,sapca fiind singura sa legatura cu lumea si sursa lui de energie vesnica. Profesorul Marinescu, un barbat chel dar studios il readuce la viata pe LL, care jura sa nu-l mai supere pe Craciun. Evenimentele sunt sarbatorite cu uriase torturi de lamaie.

Dar viata in casa fericirii nu este intotdeauna asa de vesela. De exemplu, adeseori profesorul Marinescu aduce 5-6 femei, mai toate prostituate, si pretinde de la tovarasii sai sa abuzeze de ele. LL Cool J nu poate, fiind musulman, iar Craciun este de mult impotent. In cele din urma din femei se face un rasol, care mancat cu cartofi piure provoaca dureri de rinichi si aparitia comisiei olimpice care ia probe de urina si le interzice celor trei locatari sa joace volei pentru o perioada de timp nelimitata. Atunci Mos Craciun da telefoane, baga pile, face pe dracu-n patru, dar fara nici un rezultat.

Seara apar adeseori Dr.Jekyll si Mr.Hyde, inarmati cu casete video si ganduri ascunse. Dupa vizionarea unor filme ca “Razbunarea Omului Cu Voce Ascutita” (Elvetia,1944), ”Secretara Domnului Jurac”(Coreea de Nord,1708), ”Vedeta” (Pakistan,1987) sau “In Pragul Disparitiei” (Eritreea,1999), LL Cool J, Mr Hyde si  profesorul Marinescu ies putin la aer sa profaneze morminte, in timp ce Craciun si Dr.Jekyll dau cu banul. Surse de incredere ii anunta la telefon ca a murit Fidel Castro si de fericire cei doi se ascund sub pat si tipa la Vauvau, catelul cu tricou cu The Clash. Astfel se termina invariabil unele seri din viata protagonistilor nostri, celelalte seri terminandu-se in majoritate cu spalat pe dinti si viziuni shamanice cauzate de Mescalin si Paraldehyd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: